Octoral

OCTORAL är ett varumärke inom Valspar bv och produkterna tillverkas i Lelystad i Holland. Valspar bv har sedan 2004 tillhört Valspar Corporation U.S.A. Detta företag är ett av världens största färgtillverkare och startades i USA redan 1806.

OCTORAL erbjuder, över hela världen, högkvalitativa reparationslacker till bilsektorn samt lacker för tunga fordon och industrin till ett attraktivt pris.

En teknologi av högsta kvalitet tillsammans med en certifiering baserad på ISO9001/14001 med ytterst stränga kvalitetskrav på konstant produktkvalitet och en sund miljöpolitik förser kunden med innovativa lackprodukter. Detta tillsammans med en effektivitet av snabb kommunikation, informationsflöden och beslutsfattande medför för kundens del en stor fördel och ökad tillfredsställelse.

OCTORAL´s billacker levereras i form av ett högkvalitativt vattenbaserat system och ett high-solid system. Ett noggrant urval av färgpigment möjliggör en optimal exakthet av kulörmatchning trots färre komponenter än andra jämförbara system.

OCTORAL´s vattenburna system, OctoBase Eco, är ett av de mest användarvänliga, VOC-anpassade färgsystem på marknaden och omfattar alla solida-, metallic- samt specialeffekt-kulörer. Systemet klarar sig helt utan rörlock och behöver således ej omröras eller skakas före användning.

OctoCoat HS är ett high-solid system, speciellt framtaget för målning av större objekt. Systemet innehåller mindre lösningsmedel och följer gällande EU-direktiv med VOC-standard på 420 g/l samt säkerställer ett fantastiskt resultat i termer av glans, täckförmåga, skydd och optimal torkning av stora ytor.

OCTORAL´s industrilacker marknadsförs idag under namnet Valspar. IC-Coating (tidigare OctoBase) är ett högkvalitativt mixsystem som erbjuder ett sortiment av alla solida-, metallic- samt specialeffekt-kulörer och som överlackeras med en klarlack för att erhålla en hög glans, ett skydd mot repor, saltstänk, UV-ljus samt ett kemiskt resistent skydd mot bensin och rengöringsmedel. MI-Coating (tidigare OctoCryl) är ett högblankt 2K-acrylsystem som tillsammans med tillhörande härdare möjliggör att genom en enkel applicering erhålla en utmärkt täckförmåga och en högblank ytfinish. MI-Coating består av ett minimum av färgkomponenter med vilka samtliga 2K-lacker kan erbjudas.

OCTORAL´s produktportfölj består även av ett komplett och kompakt program av klarlack, härdare, thinners och grundfärger, vilket möjliggör en reducering av kunders lagerhållning.

OCTORAL innehar en komplett samling av färgrecept och dokumentation med en databas på mer än 50000 olika bilkulörer.

Ett professionellt och komplett träningsprogram erbjudes av OCTORAL´s erfarna tekniska rådgivare vid utbildningscentret i Lelystad.

Vi, på Pyrmo-Produkter AB, har sedan 1992 marknadsfört OCTORAL´s produkter och sedermera även Valspar´s produkter i Sverige.

Besök Octoral´s hemsida >>
Besök Valspar´s hemsida >>